14.3.13

Kraanvogels maken de zomer niet

Waimes, 4 Maart
Het is een prachtige dag: zon, helblauwe hemel, nog genoeg sneeuw om te langlaufen al smelt alles aan een snel tempo weg. Het zal de laatste dag winterpret zijn. Manu maakt mij attent op een vlucht van minstens 100 kraanvogels. Even later weer een vlucht en weer één en weer één. Het houdt niet op. Allemaal komen ze uit het zuiden en trekken ze richting Skandinavische landen. Eén groep kraanvogels is opgestegen uit de drassige weiden gelegen tussen Gueuzaine-Belair en Faymonville in Waimes. We hebben ze hun formatie zien vormen. Rustig, maar beslist naar die zo bekende V-vorm. Er zijn vandaag zeker 1000 kraanvogels overgevlogen.
De lente is in het land denk je dan. Tijd om de ski's op te bergen en de winterkledij in te pakken tot volgend winterseizoen. Het verdriet dat normaal gepaard gaat met smeltende sneeuw blijft achterwege dankzij de lente die de kraanvogels met hun komst hebben ingeluid!
Driewerf helaas of ... hoera? Vandaag 14 maart ga ik naar de kelder en haal ik een paar ski's naar boven. Sinds drie dagen sneeuwt het weer. Manu en ik gaan op Botrange en Mont Rigi langlaufen...



3 Maart in Sourbrodt: Piste Renard (14km)
 

De everzwijnen woelen gelukkig
naast de piste


Piste Renard


3 Maart Piste Renard





Zelfs bij kwakkelweer zijn de Hoge Venen prachtig



Sneeuwophopingen 13 maart
  


Gueuzaine-Waimes
 

Geen opmerkingen: